Tort "Ecler 2"-Reteta Nr. 300

de Dea_Dea in Torturi, 31 Oct 2013 | 4709 vizualizari

 

Phewww dupa multe incercari , l-am facut asa cum am vrut eu sa imi iasa.M-am inspirat din reteta Bucatareselor Vesele

 

INGREDIENTE

  • ALUAT
  • 75 ml ulei
  • un praf de sare
  • 150 ml apa
  • 100gr faina
  • 3 oua.
  • CREMA
  • 800 ml lapte
  • 8 linguri zahar
  • esenta de vanilie
  • 8 linguri amidon
  • 400 ml frisca lichida
  • 2 lingurite de ness granulat
  • GLAZURA:
  • 100 gr ciocolata
  • 100 ml frisca lichida
Portii: 16
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort "Ecler 2"-Reteta Nr. 300:

Aluat:

Apa cu sarea si uleiul se pun pe foc. Cand incep sa clocoteasta turnam faina toata, amestecand continuu cu telul sa nu faca cocoloase, pana se desprinde de pe vas.Se lasa la racorit , apoi se incorporeaza ouale , unul cate unul.Se pun gramajoare dese in tava de 28 cm diametru pe hartie de copt si se dau la cuptor la foc iute , pana cresc , apoi se lasa focul potrivit pana se rumenesc(maxim 20 min in total).Mai departe mai facem si niste gramajoare , dar pe acestea le punem mai rar, la fel se coc. Se scot pe gratar si se lasa la racit.

Crema:

600 ml lapte se pun pe foc cu zaharul si esenta de vanilie. Amidonul se dizolva cu restul de lapte.Cand laptele de pe foc clocoteste se toarna amidonul amestecand continuu pana se ingroasa.Luam un sfert din crema asa fierbinte si amestecam cu nesul si lasam la racit.Frisca o batem , un sfert punem in crema de ness, iar cealalta in crema de vanilie.

Glazura

Ciocolata se rupe bucati , se pune frisca lichida,se pune pe abur pana se omogenizeaza.

Asamblare

In tava in care s-a copt se pune blatul , peste se pune crema de vanilie, apoi se taie in doua gogosile facute separat si se umplu cu crema de ness, iar deasupra se glazureaza si se da la frigider. Apoi se scot marginile tavii si gata...

TIPS-URI

1

Crema se poate sa fie numai de vanilie daca doriti

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "Ecler 2"-Reteta Nr. 300" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

gaby_duceag 1

31.10.2013, 22:51

Bravo Dea! Esti harnica si ambitioasa! La cat mai multe!

Lia_ 1

02.11.2013, 06:08

felicitari!
esti f priceputa.
delicios tort

Dana_Retetegg 1

03.11.2013, 17:29

Felicitari!!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort Ecler